Pagina ontsluiten

Zo doe je dit in het CMS van PRO. Overgenomen uit de handleiding van Platform Rijksoverheid Online.

Het gebeurt weleens dat je collega een contentpagina in bewerking heeft, terwijl de collega vrij is of in ieder geval niet meer aan het werk is. Dan kan jij zelf de pagina helaas niet bewerken en moet je de betreffende pagina laten onsluiten. Dit kan je bij support laten doen.

Deze afbeelding kan bekeken worden op Platform Rijksoverheid Online. Screenshot contentpagina

Beeld: © Pagina ontsluiten

Screenshot van hoe een contentpagina die al door iemand in de bewerkmodus staat.

Zodra je merkt dat de pagina die jij wilt bewerken, door een collega in gebruik is, kan je natuurlijk je collega benaderen met het verzoek of hij/zij de pagina wilt opslaan. Dan kan jij er weer in en kan je de pagina bewerken.

Zodra je collega bijvoorbeeld afwezig is en nog steeds in de pagina zit, moet je een mailtje sturen naar support. In je mail stuur je het verzoek om de pagina (stuur de url mee om welke pagina het gaat) weer vrij te geven.

Let hierbij wel op dat alle gemaakt aanpassingen door de collega, dan wel verloren gaan.

Terug naar de handleiding

Bronvermelding

Oorspronkelijke titel
Pagina ontsluiten
Bron
www.platformrijksoverheidonline.nl/handleiding/bloomreach-cms/functionaliteiten/contentblokken-en-functionaliteiten-via-support/pagina-ontsluiten
Uitgever
Platform Rijksoverheid Online, Dienst Publiek en Communicatie, ministerie van Algemene Zaken
Licentie
Creative Commons zero-verklaring (CC0 1.0), zie het copyright van Platform Rijksoverheid Online
Overgenomen op
25-09-2026
Afbeeldingen
Niet overgenomen. Beeldmateriaal van de Rijksoverheid mag niet worden hergebruikt; de schermafbeeldingen staan op de oorspronkelijke pagina.

De Rijksoverheid is het niet automatisch eens met de inhoud van deze website.